Кобеляцький навчально-виховний комплекс №1

Главная | Регистрация | Вход
Субота, 18.05.2024, 09:41
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2009 » Жовтень » 13 » Ю.Таранушич "Учнівське самоврядування в Кобеляцькому НВК №1"
Ю.Таранушич "Учнівське самоврядування в Кобеляцькому НВК №1"
14:14
 
Пропонуємо ознайомитись з матеріалом,написаним спеціально для офіційного сайту Кобеляцького НВК №1 головою учнівського самоврядування Ю.Таранушич (11-А клас) 
 
НВК – це маленька країна,

НВК – це велика сім’я,

НВК – це єдина родина,

Кожен кожного знає в ім’я!

 

Кобеляцький НВК №1 – це місце, де учень здобуває знання, розширює свій кругозір, здійснює для себе нові маленькі відкриття, але водночас це осередок творчості, де кожен може реалізувати себе, показати свої здібності і вміння.

 

Однією із ланок, що допомагає в цьому, є учнівське самоврядування.
Це добровільна організація учнів навчального закладу, що представляє їх інтереси перед вчителями, батьками, органами освіти. Своєю діяльністю самоврядування впливає на шкільне життя, забезпечує учням право і надає можливість в межах Статуту здійснювати регулювання і управління справами, які належать до їхньої компетенції.

 

Учнівське самоврядування здійснює свою діяльність у співробітництві з адміністрацією та колективом вчителів, а також з батьківським комітетом. Учні, вчителів та батьки складають разом так званий “трикутник”. Організувати цікаве та ефективне шкільне життя можна тільки за умови налагодження взаємодії між всіма трьома сторонами цього “трикутника”.

 

У багатьох навчальних закладах нашого району діють учнівські самоврядування. Наша школа не є винятком! Оскільки тут навчається велика кількість цілеспрямованих, ініціативних учнів, які небайдуже ставляться до шкільного життя і хочуть власними зусиллями звеселити та урізноманітнити його плин. Це активісти школи, що мають за мету зробити позакласне життя цікавим, а навчання – більш ефективним. На жаль, не всі учні хочуть і можуть брати участь у самоврядуванні. Частина з них просто не цікавиться громадським життям, а в інших - свої проблеми. Проте залишається учні, які з великим бажанням займаються справами учнівської громади. Вони є суспільними лідерами, і саме вони входять до складу Великої Учнівскої ради «Лідер». Девізом Ради є «Самі вирішуємо, самі створюємо, самі аналізуємо». Крім такого принципу, наше самоврядування має свої символи, а саме Прапор, Герб та Гімн школи. Потрібно зазначити, що діяльність учнів відбувається у окремих напрямках. З цією метою були створені 6 комітетів: навчально-пізнавальний, охорони і порядку, спортивно-оздоровчий, культури і дозвілля, суспільно-корисної діяльності, зв’язків з громадскістю. Тобто самоврядування нашої школи є складною структурою, де учень реалізовує себе, удосконалює свої організаторські здібності, готується до дорослого життя. Особисто мені шкільна організація приносить масу позитиву та задоволення. Дякуючи учнівському самоврядування, я маю можливість впливати на вирішення проблем школярів, організовано та цивілізовано відстоювати їх позицію; також у мене з’явилися нові цікаві знайомства та змістовне дозвілля, а ще – я отримую навички з риторики, знання етикету, інтелектуальний ріст. Тож мені надзвичайно приємно очолювати самоврядування рідної школи, організовувати, згуртовувати активних учнів, які мають бажання разом, спільними силами творити для отримання відмінного результату, творити для власного задоволення та процвітання НВК!

 

Юлія Таранушич,  

голова учнівського

самоврядування

Кобеляцького НВК №1.

Просмотров: 1721 | Добавил: kobnvk | Рейтинг: 4.5/2 |
Всего комментариев: 1
1 Саня  
0
НВК№1 РУЛИТЬ=))

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Copyright MyCorp © 2024 | Сайт управляється системою uCoz