Кобеляцький навчально-виховний комплекс №1

Главная | Регистрация | Вход
Субота, 18.05.2024, 10:25
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Главная » 2010 » Лютий » 19 » План роботи методичного об'єднання класних керівників Кобеляцького навчально-виховного комплексу №1.
План роботи методичного об'єднання класних керівників Кобеляцького навчально-виховного комплексу №1.
12:06

На лютий заплановано обговорення наступних питань:

1.     Роль класного керівника у формуванні учнівського самоврядування класу, школи.

2.     Неформальні молодіжні об'єднання. Погляд науковців, психологів, самих "неформалів".

 

1.  У школі має бути створена обстановка, за якої кожен учень відчуває причетність до рішення головних завдань, що стоять перед педагогами й учнями.

У зв'язку з цим важливу роль покликана відігравати участь дітей в управлінні своїм колективом. Розвиток самоврядування допомагає їм відчути всю складність соціальних відносин, сформувати соціальну позицію, визначити свої можливості в реалізації лідерських функцій.

Учнівське самоврядування – форма організації життєдіяльності колективу учнів, що забезпечує розвиток їхньої самостійності в прийнятті й реалізації рішень для досягнення суспільно-значущої мети.

Самоврядування розвивається тільки тоді, коли учні виявляють себе в ситуації вибору й самі визначають шляхи розв'язання поставленої проблеми.

Самоврядування може розвиватися практично в усіх видах діяльності учнів. Воно розвивається швидше там, де найбільш яскраво виражена сфера їх інтересів.

Процес розвитку учнівського самоврядування передбачає послідовну зміну станів, які забезпечують перехід класу з керованої до самокерованої системи.

З чого починається процес розвитку самоврядування. Організація класного колективу вимагає постійної діяльності учнів і виконання ними різних доручень. Для того, щоб визначити, які доручення будуть виконувати учні в класі, їм слід спочатку визначити сферу застосування своїх сил.

Для цього учні з допомогою класного керівника пишуть на аркуші слова, які є знаковими для визначення майбутніх доручень, наприклад: бібліотека, їдальня, гардероб, спортивний зал, рада школи, концерти, марафони тощо. Потім діти визначаються , з яким словом вони хочуть пов'язати виконання доручень у класі та яке постійне доручення в класі вони хотіли б виконувати:

1.           Чергові по класу, по школі, по поверху.

2.           Медична служба

3.           Бібліотечна служба класу

4.           Чергові по їдальні і гардеробу

5.           Репортерська служба класу

6.           Господарська служба класу

7.           Служба озеленення

8.           Служба збереження здоров"я

9.           Сценарна група 

10.      Аналітики класу

11.      Діджейська група

12.      Лідери

 

2. Неформали.

Молодь знаходиться в авангарді суспільного прогресу. Неможливо собі уявити не лише політичного, але й економічного і культурного життя в ХХІ столітті поза молодіжним ракурсом. Роль молоді в тій чи іншій історичній події важко переоцінити. Молодь завжди гостро реагує на соціальні та політичні процеси і, як не парадоксально, є першою жертвою цих перетворень.

Сьогодні загострилося питання відношення суспільства до неформальних об`єднань, тому спробуємо звернутися до думки психологів, науковців, представників влади та освіти, засобів масової інформації, батьків, самої молоді. Ми побачимо  полярність поглядів, хтось відкриє для себе різницю в деяких течіях, хтось сприйме як застереження, адже дійсно деякі течії несуть у собі агресію.

 

Головним джерелом утворення молодіжних об’єднань як організованої частини загального молодіжного руху є спільність інтересів та мети, досягнення яких можливе лише в умовах цієї організації.

Керуючись головним критерієм нашого – характером діяльності, можна виділити таку типологію:

1. Фахові молодіжні структури.

2. Наукові, літературно-мистецькі та культурологічні організації.

3. Вишкільні та спортивно-патріотичні організації молоді.

4. Благодійні фонди для молоді та молодіжні благодійні фонди.

5. Національні молодіжні організації.

Просмотров: 5787 | Добавил: kobnvk | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Copyright MyCorp © 2024 | Сайт управляється системою uCoz